Téma: sitova karta - modul forcedet
Zdravíčko, 1) jsem dlouho letý uživatel mandriva linuxu -> tzn.: sic pouzivam linux dlouho, ale prd tomu rozumim
2) vyzkousel jsem hodne linuxů, ale jen opravdu opravdu málo z nich dostalo tu sanci dotknout se mého harddisku -> tzn vetsinou to bylo jen ve virtualboxu
3) důvodem bodu 2 bylo to, že neoplývám trpělivostí schánět se po ovladačích a tukat do konzole -> tím si nemaluji jak užasne bude co fungovat a jsem smířený s tím že všechno proste fungovat nemusí, je to jen můj obrovský nedostatek který sám nesnáším
Nicméně na Sabayon jsem četl skvělé recenze, stáhl DVD amd64, napálil a plánuji instalaci na disk. Již jsem si vyzkousel live režim a tedy obrovské překvápko, Grafická karta jede perfektně, zvuk perfektní. Skvělé.
Nicméně sítová karta nejede. Jak jsem si již všiml na mojí sitovce si vylámala zuby rada distrubuci u nichz sem se premohl a pustil je na disk. Co jsem zjistil, v mandrive funguje pomocí modulu forcedeth. Jedná se o integrovanou sítovou kartu od realteku na této desce http://www.msi.com/index.php?func=prodd … incat_no=1
Lze tento modul nejak zavest/spustit jeste v live rezimu a takto sitovou kartu odzkouset jeste nez zacnu instalovat? Popř jinym zpusobem spustit sít?
Nu doufám že jsem vás neunavil nezáživným čtením, neurazil linuxovými nepřesnostmi a doufám že mi pomůžete. Enjoy a předem dík