Téma: Jak na pár věcí, co špatně fungují
Když už jsem se ne zcela záměrně vetřel mezi sabayonisty, dovolím si hodit do placu pár drobností, na které jsem za těch pár dní, co Sabayon používám, narazil. Sice za nic z toho Sabayon nemůže, ale díky ebuildům se to v něm dá řešit. Takže:
V Goldendict nefunguje zobrazení obrázků z Wikipedie. Stačí si stáhnout opravený mediawiki.cc, v ebuildu přihodit řádek pro jeho výměnu a rebuildnout: https://github.com/goldendict/goldendic … diawiki.cc
Scribus nemluví česky - to je chyba vyloženě ebuildu. Neb s ním pořádně neumím, tak mi stačila informace, kterou jsem našel, že když není nastaven žádný jazyk, kompilují se všechny. Takže jsem v ebuildu smazal řádky, týkající se jazyka a sestavil si Scribus, mluvící česky (samozřejmě verzi 1.4.9999)
GIMP také nemluví česky - za to nemůže ebuild, hromada českých překladů byla povypínána při budování verze 2.7. Někdy nedávno na tom ale někdo zapracoval, takže si stačí sestavit git verzi (gimp-9999) a budete mít lokalizovaný i GIMP.
A pokud by někdo měl chuť mi poradit, jak se vedle sebe instaluje více verzí (potřeboval bych přiinstalovat Scribus 1.5.0svn, tedy scribus-9999), rád se to přiučím