Richard napsal:Dobrý den
Pět let používám Ubuntu gnome. Poslední změny GUI mě přivedly k úvahám o jiné distribuci. Zatím používám Lubuntu, protože přechod nebyl tak bolestivý. Uvažuji o přechodu na jiné distro. Sabayon mám zatím ve virtualboxu. a připadá mi to strašně líný. Win XP chodí ve virtualboxu celkem v pohodě. Rád bych se dozvěděl zkušenosti Ubuntu, resp Debian vs Sabayon.
Ahoj Richarde,
- Nevíme sice jaký máš stroj (grafika, CPU, Ram), ale z mé zkušenosti, protože jsem uživatel jak Ubuntu tak Sabayonu mohu říci, že mě příjde, že Ubuntu je rychlejší ve startu (pokud teda není dlouhodobě používané a vše šlape jak má).
- Co se týče rychlosti balíčkovacího systému, tak si myslím, že obě distribuce jsou stejně rychlé.
- Pokud jsi uživatel grafiky ATI a jsi nucen stejně jako já používat opensource ati ovladač, tak asi budeš zklamán, protože v Sabayonu nechodí (aspoň v mém případě) zrovna moc rychle (UT a OpenArena jsou nehratelné).
- Co se týče propriérních grafických ovladačů, tak nemohu posoudit, protože je nepoužívám.
Troufám si tvrdit, že kdyby propriérní ovladače fungovaly tak dobře jako v Ubuntu, tak bude Sabayon při práci minimálně stejně rychlý jako Ubuntu, možná rychlejší. Soudím tak z toho důvodu, že i když mám problémy s opensource grafickým ovladačem, tak na běžnou práci je Sabayon velmi svižný.
- Jinak Sabayon ač vyšel z Gentoo, tak dle mého názoru je zaměřen na "klikací" uživatele PC se základními znalostmi a zkušenostmi práce v Terminálu. Pokud jsi tedy pokročilý uživatel, tak můžeš být Sabayon Linuxem příjemně překvapen.