Téma: Ovladače k tiskárně canon
Ahoj.
Nemáte někdo zkušenosti jak nainstalovat ovladače k tiskárně canon?
Prohledal jsem všechno,ale nikde jsem nenašel návod jak na to.:(
Děkuju za rady.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Sabayon Linux forum » Začátečníci » Ovladače k tiskárně canon
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj.
Nemáte někdo zkušenosti jak nainstalovat ovladače k tiskárně canon?
Prohledal jsem všechno,ale nikde jsem nenašel návod jak na to.:(
Děkuju za rady.
Zdravím přátelé,
tak podle toho co jsem zjistil by bylo lepší se zeptat, jestli se dá použít k instalaci balíček jné distribuce?
Např.: deb nebo rpm a pokud nedá, tak bych chtěl poprosit zda by mi někdo nevysvětlil jakým způsobem se dá použít
balíček se zdrojovím kódem?
Pak jsem se chtěl ještě zeptat, četl jsem zde ,že Sabayon není až zase tak kompatibilní s Gentoo.
Dá či nedá se úspěšně pužívat příručka k Gentoo pro řešení problémů v Sabayon?
Děkuju
Ahoj, určitě lze použít postup na Gentoo i na Sabayon, ale je třeba i trochu rozumět Gentoo pokud využíváš jeho balíkovací systém. Doporučuji případně zkusit IRC Sabayon, sice je třeba si dost vyčkat, ale pokud chytneš těch pár lidí co tam poradí, tak se to může vyplatit (ale chce to fakt velkou trpělivost).
rpm lze používat v pohodě, sám mám canon drivery na tiskárnu z rpm, (plus úprava spouštěcího skriptu).
Toto téma a vlastní potřeba mě inspirovala k sepsání článku:
Tiskárny Canon LBP pod Systemd
Začal bych slovy, že podpora Linuxu od výrobců některého hw je stále na mizerné úrovni, ale to všichni a víme, i čím to je víme, tak není moc co řešit. Tiskárny Canon nějakou podporu Linuxu mají, sice nevalné kvality, ale lepší něco než nic a tak se vrhneme rovnou do práce. V dnešním článku nainstaluji tiskárnu Canon LPB6300dn do Sabayonu upravenou jako nativní službu pod Systemd. Asi většina z nás ví, že Systemd alternativní init systém, pod kterým nám už dvě vydání startuje Sabayon. Proč jsem nevyužil startovacího skriptu z balíku, se dozvíte dále. Na instalaci byl použit 64-bitový Sabayon 13.08 a cílem mělo být možnost tisknout po nastartování systému, tak aby byla kromě CUPS i automaticky startovaná služba ccpd pro tisk.
Instalace ovladačů
Stáhněte CAPT ovladače z webu výrobce, momentálně ve verzi 2.60. http://support-au.canon.com.au/contents … 9602.html. Ovladače podporují v současné verzi tyto typy tiskáren:
LBP9100Cdn
LBP7210Cdn
LBP7200C series
LBP7018C/LBP7010C
LBP6310dn
LBP6300dn
LBP6300n
LBP6200
LBP6020
LBP6018/LBP6000
LBP5300
LBP5100
LBP5050 series
LBP5000
LBP3500
LBP3310
LBP3300
LBP3250
LBP3210
LBP3200
LBP3150/LBP3108/LBP3100
LBP3050/LBP3018/LBP3010
LBP3000
LBP2900
LBP-1210
LBP-1120
Stažený balík obsahuje všechny potřebné ovladače, a to jak v binární podobě (deb, rpm), tak i ve zdrojové. Rozbalte rpm větev z požadované architektury na nějaké dočasné místo na disku...........
Zbytek článku je možné přečíst na webu.
Zdravim,
Zkousel jsem navod na mem Gentoo.
Ma na funkcnost toho driveru vliv verze cups ? Jinak mne moc nenapada proc to netiskne.
cups:
[ebuild R ] net-print/cups-1.6.2-r5 USE="X acl dbus filters pam ssl threads -usb -debug -gnutls -java -kerberos -lprng-compat -python (-selinux) -static-libs -xinetd -zeroconf"
/etc/init.d/cupsd status
* status: started
/etc/init.d/ccpd status
/usr/sbin/ccpd: 4009 4007
lpstat -a -v
LBP3000 accepting requests since Tue 22 Oct 2013 03:44:40 PM CEST
device for LBP3000: ccp://localhost:59687
ccpdadmin
Usage:
ccpdadmin [-p Printer-name -o Printer-dev-path]
ccpdadmin [-x Remove-Printer-name]
CUPS_ConfigPath = /etc/cups/
LOG Path = None
UI Port = 59787
Entry Num : Spooler : Backend : FIFO path : Device Path : Status
----------------------------------------------------------------------------
[0] : LBP3000 : ccp : //localhost:59687 : /dev/usb/lp0 :
Diky za odpoved.
Minimállní verze CUPS je 1.1.17 (doporučená 1.1.19), takže hodně historická záležitost z roku 2002. Doplním do článku. Takhle to vypadá, že jsi měl vše ok, čím to bylo?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Sabayon Linux forum » Začátečníci » Ovladače k tiskárně canon