Téma: gentoo desktop vs sabayon desktop
zdravim.
chtel bych se touto cestou zeptat na moznosti nahrazeni gentoo desktopu (kde) za sabayon desktop (kde). a ruzna uskali na co si dat pozor, kdyz je gentoo desktop odladeny.
proc?
- desktop pouzivam denne vyhradne na LAMP praci
- v konzoli jsem jako doma
- nechci se ucit ovladat jinou distribuci nez gentoo-based
- chci usnadnit instalaci molochu jako: kde (a jeho bugfixy typu kdepim, kdenetwotk, ...), openoffice
- chci si usnadnit prechod na nove verze (kde 3->4) "asi formou binarnich balicku"
idealni by bylo, kdyby nekdo znalejsi sabayonu mi tady zodpovedel dotazy jako:
1)
po instalaci coreCD, jak nahodit binarni kde + dalsi sw (hral jsem si s tim do 10min - neco to delalo, vic casu jsem nemel)
(instalace dvd verze (kde) mi neprojde - dvd rom mi odmita nabootovat (je pomala mrska jedna...); nechtel jsem laborovat s prepojovanim jine dvd mechaniky, popr. sachovanim s ide a sata disky).
(k dispozici mam 1x iCeleron 1.6GHz 2GB Ram, intel-vga, 160GB HDD)
(pisu to z toho duvodu, ze ted nemohu experimentovat na svem pracovnim stroji (ntb: i c2d; 2GB ram, hdd, dvd-rw, net) a to ani menit velikost oddilu a instalovat na jiny oddil; rozdelavat ntb a pripojovat dalsi hdd nechci [ted me napada, ze nekde mam usb ramecek na hdd ;-)])
2)
existuje neco jako oficialni kernel-release, nez gen-kernel?
3)
kdyz mam specificke USE flagy - existuje binarka, ktera se na to napasuje? anebo to musim kompilovat?
4)
jake balicky existuji v binarni podobe a jake USE flagy vyzaduji? da se to nejak elegantne zjistit? idealni odkaz na ten binarni balickovac, kde si to nastuduju anebo strucny souhrn co konkretne to dela. dik.
5)
kdyz se upgraduje (nizsi verze -> vyssi verze) dektop, jsou s tim spojene nejake problemy? (init scripty, konf. soubory, glibc, ...) neco jako obdoba etc-update; dispatch-... apod...?
ps. gentoo pouzivam od r. 2004 na serverech i desktopech. aktualne: 1x desktop a 4x servery. a zajima mne sabayon v posl. verzi 5.1 jak na tom je ohledne out-of-box na desktopu (konkretne: ntb: http://acer.katalognotebooku.cz/noteboo … ensa-5620/ )
dikes. j3.