Téma: Jak poznám kolik verzí jader si Sabayon uchovává?
Ahoj,
Nevíte někdo jak poznám, kolik mám nainstalovaných jader v systému? Zase mi dochází místo a
sudo equo cleanup
už moc nefunguje.
Díky moc.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Sabayon Linux forum » Entropy (Rigo,Sulfur, Equo), Portage (Emerge, Eix) - Balíčkovací systémy » Jak poznám kolik verzí jader si Sabayon uchovává?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj,
Nevíte někdo jak poznám, kolik mám nainstalovaných jader v systému? Zase mi dochází místo a
sudo equo cleanup
už moc nefunguje.
Díky moc.
Ahoj,
počet nainstalovaných jader v systému zjistíš ve složce /usr/src . Pro každé jádro je tam jedna složka.
Seznam instalovaných jader, se zobrazením toho, které je aktivní (a možností jako su mezi nimi přepínat), lze zjistit tímto příkazem:
eselect kernel list
Seznam instalovaných jader, se zobrazením toho, které je aktivní (a možností jako su mezi nimi přepínat), lze zjistit tímto příkazem:
eselect kernel list
Divné, tak tam mám jen dva adresáře:
linux
a
linux 3.4
To je nějaký divný, adresář linux by se ti ve výpisu (eselect kernel list) ukazovat neměl, jelikož je to pouze symlink na aktuální zdrojáky. Ostatně i ten druhý se zdá také divný.
Výpis by měl vypadat nějak takhle
[1] linux-2.6.37-sabayon
[2] linux-3.3.0-sabayon
[3] linux-3.4.0-sabayon *
Doporučuju se podívat na to který kernel máš instalován
equo query installed | grep linux-sabayon
Nainstalovat znovu kernel který si vybereš, nebo už ho máš, třeba takhle
equo install sys-kernel/linux-sabayon-3.4-r6 -a
v /usr/src by se měl vytvořit adresář linux-3.4.0-sabayon a symlink linux -> linux-3.4.0-sabayon
ze starého adresáře který tam nepatří si schovej soubor .config pro jistotu, a pak ho smaž ho.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Sabayon Linux forum » Entropy (Rigo,Sulfur, Equo), Portage (Emerge, Eix) - Balíčkovací systémy » Jak poznám kolik verzí jader si Sabayon uchovává?